Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szellemi háttér

2010.05.13

Kép A mi családunkban tombolt a depresszió! Remélem ,hogy itt most megállt ...Én 12 évesen voltam először depis, akkor fogalmam sem volt mi a baj ,csak azt éreztem,hogy néha rám tör a félelem ,fájt a fejem szinte állandóan. Amúgy cserfes csajszi csöndessé változott bennem , nem érdekelt a családom , sőt utáltam őket Nem a lázadás ,a tini mivoltom ,hanem más volt a gond. Nem volt kedvem bandázni vagy ejtőzni a barátnőimmel, elzárkóztam tőlük is! Nem érdekelt semmi, kivéve a rémálmokat, különösképp imádtam őket, jobban szerettem aludni és abban a világban szenvedni! Beszélgettem velük bármilyen szörnyűek voltak is, kíváncsi voltam -.. Mit akarnak?  Milyen tudást lehetne tőlük megszerezni? .Miközben beszéltem néztek , nagyon erős tekintetük volt ,csak akkor szólaltak meg ,ha én kértem őket.Maguktól  nem szólítottak meg, nem kezdeményeztek kapcsolatot velem.Csak álltak az ágyam szélén várva rám , mikor kerülök olyan álom-éber állapotba!Éreztem a jelenlétüket ,ha beléptem a házba ezer tekintet szegeződött rám, mindenhol ott voltak....! Nappalok  egyre szörnyűbbek elviselhetetlenek lettek! Úgy gondoltam, ez az élet semmit sem ér, hiábavaló minden értelmetlen ,sehol semmi ,ami érdekes lenne...A fejfájásaim roppant erősek lettek, gyakran kivert a víz vagy átjárt a láz! Kerültem mindenkit,ha az úton megláttam egy barátot átmentem a túloldalra! Egyre csak azon járt az eszem , hogy gyors véget vetek ennek ! Gyakran  megfordult a fejemben az,hogy meg kellene ölnöm magam,de fura mód ezt gyávaságnak éreztem.De volt olyan is, amikor már kész voltam rá, úgy emlékszem még búcsú levelet is írtam. Ott ültem és azon filóztam -Jogom van-e hozzá?! Akkor teljesen szétvetett a lelki fájdalmam , nem bírtam. Nem érdekelt, jogos vagy sem!Fáj és kész!  Aztán átfutott egy gondolat rajtam, bár nem érdekel a család ,de az jutott eszembe..-Lehet ezzel fájdalmat okozok valakinek (a családomban) ,aki ugyanezt a fájdalmat fogja érezni, amit most én. Zokogva estem az ágyamra, egyszerűen nem tudtam abbahagyni, csak sírtam arcom párnába temetve .

Pár nappal később elmentem  a dokihoz ,elmondtam a testi tüneteimet . Ő megvizsgált és írt pár beutalót . Épp háttal volt, amikor kitört belőlem az ,hogy :-Tulajdonképp ,élni nem akarok!- meg sem fordult ,erélyes hangon mondta:- Neked ,akkor elmegyógyintézetben a helyed!-Na az ,amit akkor éreztem maga volt a teljes megsemmisülés, olyan kemény pofon volt az nekem, hogy porrá zúzott éreztem, ahogy az arcomat elhagyja a vér, lábaimból kimegy  minden erő .- Nem, azt már ,nem! Gondoljon bármit, én megharcolom ezt ! Élni fogok!  A vizsgálatok, amelyekre elküldött orvosom,( még koponya röntgenre is), nem hoztak betegségre utaló értékeket. Jó vérkép EKG ,sehol semmi gond. Józanító pofont most megköszönöm, akkor erre volt szűkségem! Ugyanis ,akkoriban   volt pár testvérem, akik öngyilkosságot kíséreltek meg . Élen járt a gyógyszermérgezés, de ereiket sem kímélték! Hosszú hónapokat töltöttek pszichiátriai kezelések alatt.

Az egyik bátyám öt évvel ezelőtt felakasztotta magát, egy nővérem( három éve) pedig, egy Intézet ablakából ugrott ki, a másik nővérem (négy és féléve ) miután beszedett egy marék gyógyszert ,a fürdőkádban megfulladt! Csodálatos emberek voltak , csak ott volt az a szörnyű borulat ,mely beárnyékolta napjaikat. Egyetlen gyenge ,erőtlen pillanat volt az, mely elszakította őket a világtól, élettől. Tudom nem akartak meghalni , de ott volt az a súlyos szellemi háttér ,mely el nem engedte őket , legyengítette  majd lecsapott akaratukra.Elvesztettük szeretteinket, egymás után. Még az egyikért záporoztak könnyeink, a másikért szakadt fel lelkünk!!!

Kép Nem kívánok démonológiába belefutni! Rengeteget olvashattok róla ,tömérdek irodalom és film jeleníti meg ennek tényszerűségét! Létezünk szellemi valónkban is. Ha gondolkodunk ,akkor lélek beszélget a lélekkel.Na de milyen lélekkel! ?Különbséget tenni jó és gonosz között, alapjába véve egyszerű lenne,ha azt vesszük figyelembe ,hogy az igazság mindig visszaigazolja magát ! Nincs olyan igazság, mely ne adna nyomatékot igazának. Szellemi háttér erősen hat ránk. Említettem ,hogy tarolt egy szellemiség a családban. Ha egy közösségre tekintünk, látható lesz rögtön a szellemi vezetés !   Ugyanígy a család szellemi háttere is jól látható.  A jó szellemi háttért ,mely bőséges és békés áldásnak nevezzük . Betegségekkel , terhekkel telített esetleg különös halálozásokkal sújtott családok ,nemzetek szellemi hátterét egyszerűen átoknak nevezzük .. Vajon ,mennyiben határozzuk azt meg,hogy milyen a szellemi hátterünk ? Tehetünk-e ellene vagy épp védelme érdekében? Na mit gondolsz, mire jó az a szabad akarat ?!  Áldásnak, vagy átoknak érezzük azt?!Olykor ennek ,olykor annak! Na látod! Ez az! Igen képesek vagyunk arra ,hogy áldás alá helyezzük akaratunk és arra is ,hogy átkozottá váljunk általa.Persze igaz,hogy eleve beleszületünk egy szellemi háttérbe,mely irányt mutat számunkra. Ilyenkor beszélhetünk arról,hogy valaki szerencsésnek születik, áldásba csöppen! Hidd el, ez nekem keményen szúrta a szemem!: De jó is neki ! :-nyomoromból , méreggel telítve irigyelve néztem, mely csak arra volt tökéletes,hogy még jobban maga alá gyűrjön a kétségbeesés , még több súlyt és kínt helyezve rám! Rá kellett ébrednem arra ,hogy jobb ,ha velük együtt örülök áldásuknak, mert így megláthatom azt az utat ,mely engem is áldásba visz, mint sem ostobán beletörődni kínjaimba, s nem is látva mást!

Te mit szeretnél áldást vagy átkot?

Tied az a szabad akarat ,nem bitorolhatja más!Kép

Élj akaratod áldott hatalmával ,

és akard az életet és az áldást!

                                                       

 

 
 

 

Profilkép


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Október >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 1
Összes: 40161
Hónap: 1185
Nap: 13